Mini hamburger met Danish Blue en gerookte mayonaise

BenodigdhedenMini hamburger met Danish Blue en gerookte mayonaise

230 gr runds/varkens gehakt met kruiden

20gr Danish Blue kaas

4 schijfjes tomaat

Ijsbergsla

1 koffielepel mosterd

1 teentje look

2 takjes tijm

2 takjes oregano

1 blaadje salie

peper

ketchup

mini hamburgerbroodjes of mini pistolet

gerookte mayonaise

Bereidingswijze

Verwarm de BBQ voor tot 250 graden.  Doe het gehakt in de mengkom.  Kruiden fijnhakken en bij het gehakt voegen. Teentje look fijn pletten en toevoegen alsook de mosterd, wat extra peper en de Danish Blue kaas.  Goed mengen met behulp van ons hamburger accessoire van GrillPro en dienvolgens hamburgers maken.  Leg de hamburgers in de hamburgerrooster, smeer de burgers in met wat olijfolie.  De hamburgerrooster met onze hamburgers op de BBQ leggen, de brander op maximum stand tot deze gaar zijn.  Dit neemt enkele minuutjes in beslag.  Als je op de burger duwt met je vinger en deze voelt stevig aan dan is hij gaar.  Laat deze niet te lang op de BBQ liggen want eens hij gaar is begint hij uit te drogen.

De tomaat in schijven snijden en wat ijsbergsla wassen en snijden.  De mini broodjes doorsnijden en even mee op de BBQ verwarmen.  De onderkant van de broodjes leggen we op een groot bord of serveerschaal, hierop doen we wat gerookte mayonaise, schijfje tomaat, wat ijsbergsla, daarop onze burger, toefje ketchup en als laatste nog een klein beetje extra mayonaise.  Bovenkant van het broodje erop en serveren maar!  Deze burger eten we uit het vuistje.

Gerookte mayonaise: doe in een kom 1 eidooier, peper en zout, 1EL mosterd, 2 EL water, 2 EL citroensap.  Goe mengen met klopper en hier geleidelijk aan onze gerookte olie (KOUD) 400ml toevoegen tot we vaste mayonaise hebben.