Kippenvleugeltjes

Benodigdheden:Kippenvleugeltjes

2 kippenvleugels

1/2 flesje Corona

1EL honing

enkele takjes koriander

peper

kippenkruiden

Bereidingswijze:

Meng een dag op voorhand de Corona met de honing, gesneden koriander en peper.  De vleugeltjes doorsnijden in het gewricht in het midden zodat men twee mooie stukjes heeft.  Het vlees eventueel wat losschrapen zodat de bovenkant van het beentje vrij is om later gemakkelijk te kunnen ophangen in het kippenvleugeltjesrek van GrillPro.  Leg de vleugeltjes in de marinade.  Let er op dat elk vleugeltjes genoeg marinade rond zich heeft.  Laat een nacht staan.

Barbecue voorverwarmen tot minimum 250 graden.  Vleugeltjes even droogdeppen en beetje insmeren met de kippenkruiden.  Ophangen op het kippenvleugeltjesrek, eventueel met een tandenstoker als het beentje te dun is.  De overgebleven marinade gieten we in het opvangbakje van het kippenvleugeltjes rek.  Plaats het kippenvleugeltjesrek op de voorverwarmde barbecue.  Zet de brander onder het rek op de laagste stand, de andere branders op maximum stand.  Na een vijftal minuten gaarheid checken en opdienen.